Мистецтво Самотностi

Натали Кофе
Мистецтву самотності чомусь у школі не вчать.
Буть наодинці з собою зуміє не кожен.
Самотність—самодостатність—мовчання печать,
Мур між тобою і світом зломити не зможе....

Самотність - як зброя, самотність - як захист, як щит,
прокляття, або, навпаки - подарунок небесний...
Самотність - то гарт для людскої, м'якої душі,
що в полум'ї болю, очищена, знову воскресне.

Самотність — як плащ, що ховає тебе від людей,
Цілющий бальзам, що відновить знеможену душу...
Самотність — горнило фантазій, безумство незнаних ідей,
Котре обіцянку ніколи нічим не порушить.

Самотність - хвороба, яка лихоманить вночі,
липке павутиння, що стрілки годинника сплута...
Самотність — вітрило, за хмарами мчить вдалечінь
уяву, зриваючи з неї буденності пута...

Самотність — бездонна, як місячна ніч, глибина,
Пірнаєш у неї, бо простір самотніх — безмежжя,
І тільки той із незнаних глибин вирина,
Хто на самотності лезі прямує вперед обережно.

Спільно з Євгеном Янковським