Я дихаю небом

Натали Кофе
Я дихаю небом:
Повітря вже стало надто банальним,
Коли мою землю
сталлю
Скували як-небудь.

Я дихаю вітром,
Тим вітром свободи, дзвінко-криштальним,
Що зносить застиглу сталість
у звичному світі.

Чекаю потоку,
Котрий підхопить мене попід крила,
І знов відчуваю силу
Наступного кроку.

Чекаю прозріння,
Щоб зникла мара із чорного диму.
Хто як, а я не загину
Незвільненим.

Знаєш, мій друже,
У мене в житті
особливий стимул:
Щоб вогник цікавості завжди блимав
І зрушував душу.

І більше не треба
Нещирих обіцянок, поглядів скоса...
Поглянь мені в очі. Просто
Я дихаю небом!

спільно з Віталієм Голічем