Nova lingvo

Сергей Осипов
Mi vidas novan lingvon;
Gxi estas, kvazaux sxiboleto.
Mi volas lerni la lingvon
Kaj parolos en Esperanton.
Kvazaux mi parolis gxi cxiam.
Kvazaux, kiam estis infanon,
Mi cxiam parolis en gxin.