Lxxvii e. dickinson

Архитекторова Юлия
Прямой дорогой тишины
В молчания альков
Ушла из мира, где нужны
Для мира сотни слов.

Закат ли был или рассвет -
Часам не все ль равно,
Который час, который век
Истек и как давно.


***

Great streets of silence led away 
To neighborhoods of pause; 
Here was no notice, no dissent, 
No universe, no laws. 
   
By clocks ’t was morning, and for night         
The bells at distance called; 
But epoch had no basis here, 
For period exhaled.