Дощi укр

Ольга Сущева
Ідуть  дощі, iдуть дощi-
дощiв солодощi.
Юначе мiй, приходь мерщiй-
забуду гордощi.

Незгоди хащевi кущi
змiни на любощi.
За що плачЕм плачУ в дощi?
Навiщо прикрощi?

Усi тугi замкИ змащу,
стежину  вимощу.
Нехай хоча б через дощi
прилинуть радощi.

В душi дощiв чаклунський щем
розчинять пахощi
хвощiв, колошканих дощем,
дощеве вабище.

               Я вiдпущу тебе вночi
                в дощiв полощу.
                Прошепочу дощу, що вщух
                в плющi на площi: ”Прощу...”