Авром Гонтар, ***

Plus
* * *

,װען עס װאלט געװען אזא מין קאנט
,װו קײנער װערט ניט עלטער
װו ס’לױכט דער הימל נאכאנאנד
,א יונגער, א צעהעלטער

- איך װאלט געװיס - צי פרי, צי שפעט
,צו אט דעם װונדער טרעפן
:און װאלט דעם שומר אײנגערעדט
!דעם טױער עפן –

* * *

Ven es volt geven aza min kant,
Vu kejner vert nit elter,
Vu s’lojxt der himl noxanand
A junger, a cehelter,

Ix volt gevis – ci fri, ci špet –
Cu ot dem vunder trefn,
Un volt dem šojmer ajngeredt:
– Dem tojer efn!

* * *

Ах, если б только в мире был
Край молодости нашей,
Под небом вечно голубым,
Под радугой звенящей,

Я б непременно навестил
Тот рай не без охоты
И сторожей уговорил
Открыть ворота!