Вонтыд мэн

Лёха Чыканос
 Wanted man in California, wanted man in Buffalo,
 Wanted man in Kansas-city, wanted man in Ohio …
                Bob Dylan


Как-та ехаў я ў Крyпкі,
А прыехаў к прасцітутке.
Прасцітутка мне ня дaла,
І я сташчыў у ней кусок сала.

Как-та ў тамбуры вагоннам
Піў чарнідлы з аграномам.
Ён заснуў, а я з таскi
Зняў са спяшчага наскі.

Я ў розыску ў Смаргoні
І ў Драгічынскім раёне.
Патаму што как-та летам
Зняў калёсы з лесапеду.
Я ў розыску ў Бярoзе
І ў суседнім з ёй калхозе.
Там украў я год назад
Самагонны апарат.

У дзярэўне Новы Двор
Я навёў бальшой церор:
Узламаў два-тры амбары
І пункт прыёму сьцеклатары.

За мной гнаўся ўзвод АМОНаў
Аж да самых да Расoнаў,
Но я ўкрыўся ў буракaх*
І ўсех аставіў у дураках.

Я ў розыску ў Нясьвiжы
За пахішчаныя лыжы.
Меня ішчыт весь Кабыльнік
За ўкрадзены будзільнік.
Я ў розыску ў Сяннo,
Но меня там нет даўно.
Я ў розыску в Узьдзe,
Я ў розыску вязьдзе.

Пачаму-та ў людзей
Столька нужных мне вяшчэй.
Тут і там я панямногу
Іх бяру з сабой у дарогу.


І вязьдзе, гдзе я бываў
Я ўсягда чаго-та краў.
Но как украсьць у мясьцечке Крyпкі
Серца гордай прасцітуткі ?…

А вот ешчо тое-самае пад музычку http://www.myspace.com/leha4icanos
                http://vkontakte.ru/id63019344

__________________
* Буракi (совр. бел.) – заросли красной свеклы