Dалеко вiд Dому

Валео Лученко
Як же довго ми тут, як же довго ми тут ,
Що забули вже звідки ми родом
Не звільнитись від пут, не звільнитись від пут.
Злая Воля панує над Родом
Гасне ружа Зоря, ми пливем за моря
Та в дорозі немає розради
Скоро сонце ясне в нашім серці засне
Хто підкаже в негоді пораду?
Зупинився наш час, коли кинув ти нас!
В корабля є стерно і вітрила,
Але нащо нам він,коли встати з колін
Вже нема ні бажання, ні сили
Грізне море шумить і здається – ще мить
І не витрима судно удару
Щогли дрібно тремтять, бризки в вічі летять
Не втекти нам від Божої Кари...