Вомбат Огден Нэш

Михаил Лукашевич
Вомбат

За океаном он живет,
В стране, где каждый – антипод.
В его меню – листва, орехи,
Миссионеры (для потехи).
Я незнаком с его повадкой
И с ним общался бы с оглядкой,
Поскольку слышал, что вомбат
В бою опасней, чем комбат.

The wombat

The wombat lives across the seas,
Among the far Antipodes.
He may exist on nuts and berries,
Or then again, on missionaries;
His distant habitat precludes
Conclusive knowledge of his moods.
But I would not engage the wombat
In any form of mortal combat.