Рэстаран Бабруйск

Лёха Чыканос
Рэстаран «Бабруйск» стаiць закрыты.
Сабралiсь тут месныя бандзыты,
Штобы стрэлку правясьцi
I масьцямi патрасьцi –
Будзіт хто-та, ой, сiчас убiты.

Гаварыт бандзыт па клiчке Дзед
(Он у Бабруйску быў аўтарыцет):
– Пушкi, пер’я прыбярыця,
Касякоў не напарыця,
Саблюдайця, сукi, эцiкет!

На вагзале есьць адзiн ларок.
У наш абшчак не плацiць он налог.
Там Ларыска прадаўшчыца,
Нада нам апрыдзялiцца
Хто тут паiмеет свой кусок.

– Iлi ўвесь гешэўт зьдзесь будзiт мой! –
Захрыпеў бандзыцкi голас злой.
Эта Лёўка Пакемон
Быў кароль вагзала он,
Ўвесь ад водкi сiнi i касой.

– Нэт! – сказаў Чачэн пiковай масьцi,–
Я хачу Ларысе зьдзелаць шчасьце.
Завязу ларок я ў горы,
Пусьць таргует на прасторы:
Жвачка, чыпсы, пiва «Афанасiй».

Тут устаёт удава Бальшая Гэля,
Мамачка бабруйскага бардэля:
 – Ша! Паслушайце мiня,
За шалаву ўся грызьня,
А красотку радам праглядзелi!

Лёўка расьсярдзiўся на ўдаву
I даў ёй табурэткай у галавy.
А Чачэн узяў выкiдуху
I адрэзаў Лёўку вуха,
Палiлася юшка на жратву.

Вiдзя, што базар такой iдзёт,
Уся братва валыны дастаёт
I давай валiць друг друга
За ларок, за Мiшу Круга
I за недаедзены кампот.

Рэстаран «Бабруйск» стаiць закрыты.
Усе бандзыты месныя ўбiты.
Хто абедает па-п’янi
У некашэрным рэстаране –
Наўсягда цiрает апiцiты!

Музыкальный вариант смотри http://www.myspace.com/leha4icanos