Жовто гарячий

Wasserman
Жовто гарячий, помаранчевий присмак
має кров, що пульсує у скронях.
Я хотіла б стулити свої міцно повіки,
щоб не бачити гострих грудей її постріл.

Я хотіла б забути самотні вечері
й пом'ятати принади того слова - свобода.
Але годі блюзнірства, коли мій наречений
вже втішається з нею. Її пристрастна врода

робить мене важкою; як літака
обертає на домовину відсутність пального,
так і мене - відсутність твоєї долоні тепла
повертає до стану початку німого.