У маiх гарэзливых вачах з любо ю да беларускай мовы

Диана Балыко
У маiх гарэзливых вачах
Дамешак цноты.
А ў глыбi жыве адчай
I боль самотны.

Усiх невыказаных слоў
Блакiт бязмежны
Смакую. Яблычная кроў
I рук памежжа.

Вар'яцкай кавы дзiўны пах…
Так вабiць глупства!
Аднойчы здзейснiцца замах
На самагубства.


9 мая 2001 года
г.Мн