Томас Кемпион. Третья Книга песен 1617 - 23

Лукьянов Александр Викторович
РАДОСТЬ ЖИЗНИ

Радость жизни, приходи!
Для души печаль опасна.
Быстрым взглядом награди,
Так божественно и страстно,
И страданий длинный ряд
Забери, прошу, назад.

Ты, как маленький Эдем,
Переполнена блаженством.
Ты чиста, прекрасна всем -
Роза - образ совершенства.
Так лети ко мне скорей
Света горнего быстрей.

Third Booke of Ayres (1613) - 23
by Thomas Campion

Come, O come, my lifes delight,
Let me not in languor pine :
   Loue loues no delay ; thy sight,
The more enjoy'd, the more divine :
   O come, and take from mee
   The paine of being depriv'd of thee.

Thou all sweetnesse dost enclose,
Like a little world of bliss :
    Beauty guards thy lookes : the Rose
In them pure and eternall is.
    Come, then, and make thy flight
    As swift to me as heavenly light.