Iнодi гiднiсть...

Wasserman
Як хочеться вмерти,
аби не мовчати
Стус

Іноді гідність схожа на звіра,
що з мазохістською тугою
лізе до прірви,
конаючи в метрі від неї.

Інколи чесність, не є чеснота, а мука
в очі дивитись
і правду мовчати.