Зляканою птахою вiдлiтае час

Сергей Руденко
Зляканою птахою
відлітае час.
Крилами вимахуе
обганяє нас.
Натовпом збентеженим
біжимо услід
Поміж днями радості
і роками бід.
Чорними дорогами,
берегами рік,
З болями й тривогами
й так із року в рік:
Наздогнати хочемо
те, чого нема...
Брешемо й пророчимо,
але все дарма...
Зляканою птахою
відлітае час.
Від землі забутої,
від безкрилих нас.