Самий нудний день в г мназ

Терещенко
З дня в день гризу граніт науки,
не знаю, чи є ще більші муки,
чи то серця часті стуки,
чи то багато з"їв і почалися глюки.
Але нудніших днів нема,
як понеділок й середа,
а ще вівторок і четвер,
якби не п"ятниця, то вмер.
Хай п"ятниця теж нудна,
але ж остання в робочім тижні.
Де ж та річка, щоб без дна,
де ж ті бібліотеки, щоб не книжні.
Забув, ще ж субота пропада
на той граніт твердий, геть не вода.
От у неділю потягаюсь,
а в понеділок ранком знову одягаюсь...