Цыгарки у кишен В. Цой

Омагодан О
Я сижу и смотрю в чужое небо из чужого окна,
И не вижу не одной знакомой звезды;
Я ходил по всем дорогам и туда, и сюда,
Обернулся и не смог разглядеть следы.

Припев
Но если есть в кармане пачка сигарет,
Значит, все не так уж плохо на сегодняшний день,
И билет на самолет с серебристым крылом
Что, взлетая, оставляет земле лишь тень

И никто не хотел быть виноватым без вина,
И никто не хотел руками жар загребать…
А без музыки на миру смерть нестрашна,
А без музыки не хочется пропадать…

1989 г. В.Цой. Пачка сигарет. Альбом «Звезда по имени Солнце»

Я сиджу і дивлюсь в нерідне небо крізь нерідне вікно
І не бачу ні одної знайомой зірки;
Я ходив по всіх дорогах и туди и сюди,
Озиркнувся - та не зміг розгледіти сліди.

Якщо є в кишені трохи цигарок,
Мабуть, все не так погано,
І в сьогодні поглинь…
Та - квиток на літак зі сріблястим крилом,
Що, злітаючи, лишає Землі лише тінь…

І никому не кортілось бути винним без вина,
Та й ніхто не жадав руками вуглі грести…
Без музики в цьому світі навіть смерть не одна,
Не жахлива і нема бажання далі плисти…

1992 г. ...............................