Украина укр

Валико
Я з журбой поєднаюсь,
Хай прокаже мені,
Де моя Україна
Потерпа в самоті.
Обіцяли свободу,
А завели в куток
І куди не поглянешь -
Народ зблід і замовк...
Вовки виють за муром
І сваряться ворони,
З нужникових стільців
Збудувалися трони.
Й чим сіріша душа
І посада з шнурок,
Тим сміліша все більше
Й нахабніє царьок.
Ти пробач, Батьківщино,
Що такі ми у тебе,
Що нав'ючені спини
Лише тільки для себе.