Жовтогаряча зима...

Лутченко Виталий
Розгорнуло квітіння зими
         пелюстки на віконній шибці
Серце тугу плекає в ночі
         кришталеву, місячно бліклу
Кину слухавку і скажу - НІ!
Мрявим думкам своїм боязким,
Ми так довго до цього ішли,
Щоб тепер повертатись ні з чим...

...підніми долоні угору
ухопи помаранчевий промінь...

Та чи вистачить слів і думок,
Та чи вистачить прагнень моїх -
Нема серця у чорній юрбі,
Спить надія глибоко на дні.
Знову прагнуть приспать Україну
Під шепіт довгої зими...

То ж повстаньте браття-українці -
          калатнем у небо.
Нехай гомін пролунає
          від серця до серця
Не будемо рабами, чи слугами чиїмись
За свободу та за правду
          Богу помолімось