oh, my dear Ukraine

Ио-Анна Бурячкова
те, як я люблю тебе
не може бути вимірянно нічим
ані революцією, ані новинами,
ані змінами в конституціі.

те, як я люблю тебе
неможливо забути, закреслити.
неможливо роздати, розповсюдити,
розкласти на клаптики агітації

те, як я люблю тебе
невичерпаність, несказаність слів
якби я знала раніше
я б пройшла тебе всю вздовж і впоперек

я б вивчала тебе старанніше
я б писала тобі оповідання
я б знайомилася з людьми твоїми
я б ніколи не знала як їхати тебе полишаючи

і навіть коли я поїду звідси надовго,
чи навіть назавжди,
я буду пам'ятати тебе кожної хвилини
кожного дня, аж до смерті
такою, якою ти була останніми тижнями