Батьквщина

Николай Ковалев
Батьківщина.

Країн у світі безліч, друже.
Якщо буть точним – більш двохсот.
І ходять чутки, що десь гарно дуже,
А десь живе люд гірш за скот...

Багато вже хто помилявся –
В країну іншу перебирався,
Та там його ще більш гнітили,
(Й) лишень помиями кормили...

Гарно там, де нас нема,
А де ми, завжди біда...
Зрозумій, проблеми скрізь...
Краще вдома залишись!..

В Україні ж перспективи
Є не лише в нашій ниві!
Якщо вірно панувать,
Будем хліб і сало мать!..

Тож давайте, браття мої, Україну підіймать,
А не гордую чужину в світі всьому прославлять!..