Батькiвська хата

Александр Славенин
присвячується Сафонову Юрію Миколайовичу

Білена  хата,  крита  соломою…
І біля неї  яблунька стоїть…
Моєму  серцю  мила  теплотою
Й пам’яттю  минулого болить.

Весною зацвітає – тут в садочку,
Радіє цвіт, і я радію з ним…
Веду за руку, ще маленьку дочку
Туди де сам, колись, гуляв малим.

Ще час мене під сонцем, небесами…
Та у красі! ще яблуні зростати…

І тут, в літах, зустрінусь я з батьками,
Під стріхою життя, – у рідній хаті.

2004 р.


Картина – худ. М.А.Беркос. В квітучому саду. 1916.