Над землёй расправляет усталость...

Владимир Лисуков
***

Над землёй расправляет усталость
осени парус
и плывут в ослепительной сини
голосистые клинья.
Согревает последним приветом
бабье лето.
Не держите меня стены дома
в блаженной истоме -
над землёю расправить осталось
осени парус.
Не ищите друзья и родные,
не зовите мгновенья былые,
коль не встретимся,
зря не грустите,
«Он мечтатель”, - угрюмым скажите, -
«он за осенью следом собрался,
он под парусом».

Первоисточник:

Василь Зуёнак

Над зямлёю шугае верасень –
Восенi ветразь!..
I плывуць у блакiце чыстым
Ключы галасистыя…
Цеплыня адплывае
крылом узмахнуушы аслаблым
Летам бабiным…
Не трымайце ж мяне сягоння
Сцены хат
у лагодным палоне:
Над зямлёю шугае верасень –
Восенi ветразь!..
Не шукайце, сябры i родыя,
Не гукайце на сцежках пройдзеных…
Не сустрэнемся – слёз не лiце.
«Ён жа быу летутеннiк , - скажыце, -
ён таксама паплыу
пад вераснем.
Ён –
пад ветразем».