Once in a blue moon

Silvana Arwen
Once in a blue moon
Mermaids leave the lagoon.
Waves on the leeward shore
Play their evening score.

Sadness in hazel eyes
Gifted avowal twice…
Starlight in leafy shade –
Memories never fade.

Shyness in maiden’s glance
Hides a desire to dance,
Dreamt of unwitnessed kiss
Melting in silvan mist…

Night in her velvet mantle
Blows out a candle.