Oчi

Галина Тальнова
Є очі кролика, є очі щура,
Є очі тигра, є очі ведмедя,
Є очі миші і очі слона,
Є очі жаби і очі олЕня.

Є очі собаки і очі кота,
Є очі крота та очі тюленя,
Є очі корови та очі сича,
Є очі риби сокровенні.

Є очі овечі, їх ловить Вівця,
Людей з очима пілігрима.
Є очі вовчі, і вовк їм суддя,
Вони на світі невловимі.

Прощайте, очі.
Невимовний світ
Не світить уже від очей риб’Ячих.
Прощайте очі,
Пробачте мені,
Що я вас любив у темряві ночі.

Іду не знати куди, сліпий,
Та є провідник у мене, я знаю.
Клубочок ниток є. Лабіринт.
Прощай, Мінотавре-напівлюдино!

Я хочу бути з Тобою. Вір
Мені, як вірю Тобі, о Боже!
Є вогник маленький там вдалині,
Я вірю, він мені допоможе.

иллюстрация www.amandasage.com succulants