Безнадежност

Смуглянка
Отчаяна, объркана, изплашена,
 стоях на дъното на пропастта...
Не можех да повярвам, че отново
 ще мога да изпитам радостта...

Една ръка към мене се протегна,
 отчаяна бе като мен и тя,
но силния си дух на мен предаде
 и вярата във нежността...

С прегръдка силна бях изтласкана нагоре,
 нагоре, далеч от пропастта...
Усмихвах се, не можех да повярвам,
 че при мен дошла е любовта...

Една ръка към мене се протегна,
 за да ме върне към живот и обич...
Един човек, комуто бе потребно,
 самият той от тази пропаст са излезне...

11.09.2005г.
София, България