Бiла хмаринка

Олеська
Я, немов хмаринка біла,
В синє небо полетіла.

Посипала білим пухом
Чорне поле, жовті луки.

Бистру річку, ліс дрімучий.
Сірі гори, сиві кручі.

Білим-білим покривалом
Білий світ увесь вкривала.

Роздивлялась, дивувалась,
Білим світом милувалась.

Сіра птаха пролетіла -
Я візьму її за крила

Огорну туманом ніжно -
Буде птаха білосніжна.

...Стало все довкола біле...
Я ж хмаринкою летіла

Вище... Вище... Далі... Далі...
В безкінечні сині далі.

Аж до сонця долетіла
І... згоріла...