Свобода

Лидия Дзюпина
Яка ти з лиця, Свободо?
Яка ти, скажи, на смак?
Тебе я не бачив зроду,
То як упізнаю, як?

Я бачив чужі свободи...
Як ж бо вони тісні!
Де інші свобідно ходять,
В’язниця страшна мені.

Утік би давно з в’язниці,
Прогризши стіну, як щур,
Якби не одна дрібниця:
Лиш мертві долають мур.