Увязнена душа

Аскет Несовершенный
Иллюстрация моей сестренки - Скороход Ольги
-------------------------------------------------

 Не має значення реальність, коли про тебе бачу сни.
 В якийсь момент іду на крайність, і б'юсь об грати у вікні.
 Душа ув'язнена довічно, кайдани дзенькають в пітьмах,
 Холодна стеля безперечно притушить полум'я в грудях.
 
Я присягаюсь пеклом, раєм,
Та сином Господа Христом:
Як вирвусь з пут і вільним стану,
Насичусь всім твоїм єством!

 Нова надія... Знов світанок пролився променем з вікна.
 Долоні гріє теплий ранок, я уявляю, що вона...
 Мене давно не розуміють залізні грати у вікні,
 А кляті стіни все міцніють, і болю завдають мені!
 
Я присягаюсь пеклом, раєм,
Та сином Господа Христом:
Як вирвусь з пут і вільним стану,
Насичусь всім твоїм єством!

 А поки що згинаю грати, гризу кайдани і себе.
 Та не збираюсь помирати, бо я чекаю на тебе...

22/07/2004