Дiвчина з Iншого Cвiту укр

Аскет Несовершенный
Иллюстрация сделана моей сестренкой

---------------------------------------

 Ти для мене навіки єдина,
 Наче кетяг барвистого квіту.
 Ти "моя-не моя" Україна,
 Ти, як дівчина з іншого світу.

 Наші долі з тобою зійшлися,
 Як човни у бурхливому морі.
 І ми ним досхочу напилися,
 Та разом подолали неволю.

 Ти співоча зелена країна:
 Світ любові - традицій старих.
 Ти плекаєш у серці калину
 Для майбутніх нащадків твоїх.

 Чесні люди, що вийшли з народу,
 Що боролись за волю роками,
 Надихнули талантом природу,
 І вона розлилася річками.

 Заганяли тебе в домовину,
 А ти знала - вмирати не слід.
 У лиху не здалася годину,
 І пробила молитвою лід.

 Ти хилилася вербами в воду,
 Щоб напитись святої води.
 Сам Господь дарував тобі вроду,
 Що здолать вороги не змогли.

 Ти як гарна безцінна перлина,
 Я тримаю тебе у руках.
 Не вмирай, а живи, Україна,
 Процвітай у майбутніх віках!

Date 15.12.04.