О, Харкове! присвячуеться рiдному мiсту

Оксана Сергиенко
О, Харкове! Відродження в'язнице!
Катівня духу, вільності тюрма.
Не знаю, може й є у тебе серце,
Та в хазяїв твоїх його нема.

Змітали із лиця землі таланти.
Вони їм не подобались тому,
Що не писали викривлену правду.
Писали лиш реалію ясну.

Режим було встановлено не нами,
Ми тільки сліпо тягнемо ярмо.
Усі завжди боролися з "панами",
А "патріот" в той час було клеймом.

Боролися всі з гнітом божевільно
Звільнилися ж лиш від фізичних пут.
Собі я думаю: невже ми будем вільні?
Чи так загинемо в неволі десь отут?
 1.04.2004