Я - русская...

Любовь Сафонова
Я - русская. И родилась в России.
А Украина мне - вторая мать!
І я в собі не маю тої сили,
Щоб свою душу навпіл розірвать!
Мать-Волга колыбель мою качала.
Дніпро, мов батько, ніжно обіймав.
Во мне соединились два начала,
Їх роз"єднать ніхто не має прав!
Люблю я ніжну мову українську...
Она течет свободно и легко.
Ее любить меня учили Рыльский,
Шевченко, Украинка и Франко.
Російська ж мова, вічна і крилата,
Це мова моїх мрій, думок і снів...
На ній пісні мені співала мати,
Це мова моїх пращурів й синів!
Народы-братья! мы же все - славяне!
Один в нас корінь, кров у нас одна!
І пам"ять наша доти не зів"яне,
Доки Дніпро не вип"ємо до дна!