Электричка Patoi

Евгений Близнец Кривочуприн
 Дощ сірий з неба брюхатого
 Вікна полоще та очи студе,
 В жовтневому поїзді дишеться важко
 Дим цигарок шкарябає груди.
 От хто-сь заходить до електрички
 "Сідайте, бабусю, мени не довго!"
 "Ох, зараз! *гупаєтся товстий зад на лавку*
 "Спасибі, синочку, бувай здоровий!"
 понуро дивлюсь
 За вікно де корови
 виїли луг до кісток земли -
 и понуро блукають в осіньому світі
 А дерева з мокрим гіллям чорниють.
 вони від суму спасти не змогли.


 гілля - ветви
 кістка - кость
 сум - грусть

 Стихотворение написано на разговорном украинском языке Левобережья. Нормы литературного языка не соблюдены.