Като радикал свободна...

Смуглянка
Четвърт век съм вече тука-
четвърт век във Института,
дълъг срок- не е шега,
стара пушка съм сега!
И понеже съм от ИОХ-
няма как без "АХ" и "ОХ"!
Спомени безброй, различни,
и прекрасни, и комични,
на липидка романтична!
Като радикал свободна
не се чувствам старомодна
и на антиоксиданта знам
лесно няма да се дам!
Многото години тука-
минаха за мен без скука!
И сега на всички вас
дето сте във този час
ви благодаря сърдечно аз!
За подкрепата на всички,
за приятелското рамо,
за емоции най-различни!
Затова сега със вас
искам да празнувам аз!

ИОХ-Институт по органична химия
02.04.2006г.
София, България