Калос кай агатос

Иннокентий Флик
На самоті цідити
.................... чай.
На самоті цідити крізь
................... засніжений гай.
На самоті споглядати -
........................ природа довкола.
На самоті рисувати в блокноті
................................. кола.

Калос-агатос – прекрасний-хороший,
Ти ідеал – циркулярна пороша.
Це є гармонія тіл мармурових,
Це є статичність, де тіло вмуроване,

В стіну натхнення тепла і ідей,
Я у Північності – Ерос і гей.
Іду на пир, де Сократ і Платон,
Там і для себе знайду напівтон.

Серед тонів тих античних доба
Середньовіччя – моя сторона.
В ній я бемолем сумним віднайдусь,
Серед паперів живих схоронюсь.

І не згвалтую я більше нікого,
В мертвому світі живе лише Слово.