Роберт Геррик 1591-1674 К Электре. Любовь к любви стремится

Лукьянов Александр Викторович
Любовь другой любви основа,
Не будь к влюблённому сурова.
Медведи, тигры, то не новь,
Любовью платят за любовь:
И столь жестоких нет в чащобе,
Что на добро ответят злобой.
Взаимным чувствам нет препон,
И ты люби, коль я влюблён.

Robert Herrick (1591-1674)

TO ELECTRA; LOVE LOOKS FOR LOVE

LOVE love begets, then never be
Unsoft to him who's smooth to thee.
Tigers and bears, I've heard some say,
For proffer'd love will love repay :
None are so harsh, but if they find
Softness in others, will be kind ;
Affection will affection move,
Then you must like because I love.