Роберт Геррик 1591-1674 Одежда это обман

Лукьянов Александр Викторович
Прочь все батисты и шелка!
Снимать покровы мне тоска.
Как есть подайте красоту, -
Наивно прятать наготу.
Меня от глаз до сердца вплоть
Не ткани покоряют – плоть!

Robert Herrick (1591-1674)

CLOTHES DO BUT CHEAT AND COZEN US.

AWAY with silks, away with lawn,
I'll have no scenes or curtains drawn ;
Give me my mistress, as she is,
Dress'd in her nak'd simplicities ;
For as my heart, e'en so mine eye
Is won with flesh, not drapery.