Да обичаш или да си обичан

Смуглянка
Ти да обичаш
или да си обичан-
туй е въпросът,
взаимността е рядко чудо.

Да приемеш
с достойнство отказът
на обичта си,
макар и да боли...

Да можеш да откажеш
от теб несподелена обич,
без да нараниш -
туй е въпросът...

Животът ни поднася
често изпитания
за наште чувства
и много ни боли...

Едни обричат се
за цял живот на самота
и на мечти по любовта
несподелена, но единствена...

А други пък живеят
цял един живот
със нелюбим човек,
боейки се от самотата...

Та кой ще каже
Кой е крив?
Кой прав?
Туй е въпросът?

Животът преминава
във мечти и блянове.
Дай Боже повече любов
взаимна, истинска и споделена!!!

29.08.2006г.
София, България

--------------------