Късната любов те сгрява без да те изгаря и изпепел

Смуглянка
http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-389267


Късната любов е дар небесен-
неочаквано те връхлита,
но е приказно красива,
нежна, спокойна и тиха...

Късната любов е като камина
в студената нощ зимна -
топли те и те сгрява,
без да те изгаря и изпепелява...

Късната любов е сладка-
тя не горчи и от нея не боли,
горчивите хапове вече са изпити,
и сълзите отдавна са проляти...

Късната любов е балсам за сърцето-
най-добрия лек срещу стреса и небитието,
тя е не само полет на душата,
а и спасение от отчаянието и самотата...

Късната любов е дар Божи
за малцина благословени -
дори да не я приемеш,
силата й да намалиш не можеш...

А тези, които с нея са надарени
продължават пътя си ръка в ръка
и рамо до рамо, и в радост, и в мъка
докато и на двамата туптят сърцата...

01.11.2006г.
София, България