Има и момичета с хубави устни

Данаил Петров Досев
потпури

и роди афродита одисий на път към цирцеи
и роди хекуба херкулес на път към лабрадор
и тръгна иуда към
 тамар...

 съвпадат като холограми
 изхождайки един от друг
 не е ли иуда син на татка
 от майка коя...но
о ликург

 левий ли беше или брахма ти

защо при тез сърца наследство никакво

разлюшканото дъбче
на винсент
е орехче горчиво
без абсент
среши евромогавец
и почти
илия бешков братче
кат че ли

но скоростта усилва хаесес
нивя при туй до въглен изарани
плешив и мургав с сак в кафе влезе
ахилоид през рамо да прогледа

о устни негърски и мефистофелски
о устни лугави очи луцифрови
на тебе всичко ти отиваше
дори крем карамел

рапсодия за двама други няма
освенка третий вдишване в уста
езикови флигорни и котурни
от трета сливица о ра амон

ръцете ти тъй бледите

в хлебарница
настръхнали
мълчаха те
неистовите хлебчета о татък тъй...

плешивият от първа страница

бях малък бе небето дълго влакът бе
софия-плевен-левски
после левски-плевен софия
бе все претъпкан от
тъгуващи по гундито

във втора класа-закачи локомотива
спирачката е отварачка за консерва
напред ли тръгваме и през стърнището
какво стихотворение излиза
оти човека без подслон седнал в кафето
от рано сутрин в понеделник или вторник
гиена хива гива жива хева
и вдъни панталона убий цигани
за да си имате квартира

-и никой който е жив и вярва в мен не ще умре до век-
господ исус христос