Дружба - автор Дж. Элиот

Светлана Пугачева
О, блаженство, о, невыразимая радость,
Если другу доверяешь бесконечно,
Не взвешиваешь мысли и слова не подбираешь,
А все так как есть изливаешь -
Зерна и плевлы вместе.
Зная, что верное сердце, все примет и все просеет.
Понять и простить сумеет.
А потом доброты дыханье
покоем тебя овеет.



Oh, the comfort, the inexpressible comfort,
Of feeling safe with a person,
Having neither to weigh thoughts, nor measure words,
But pour them all out, Just as they are,
Chaff and grain together,
Knowing that a faithful hand will take them and sift them,
Keep what is worth keeping,
And then, with the breath of kindness,
Blow the rest away.
 
 George Eliot (1819-1880)