Слобожанськ строфи

Евгений Близнец Кривочуприн
Еще одна попытка что-то написать по украински. Форма - не литературная, а приближенная к разговорно-традиционной речи Полтавщины или Харьковщины. Буду еще править.
 Мені відомі сучасні літературні норми, тут я свідомо їх ігнорую

Нащо ты шукаешь то бiсове мiсто?
Колись ми ходили там з хлопцями грати
Аж поки нас батько... а потiм дiвчата
Казали-мовляв, там оддавна нечисто.
Що донька якась, яку вигнала мати
Там руки наклала на себе, чи щось
У нас люди люблять такеє брехати
Ти з городу сам? Бачу, йшов пiд дощом.
Дивись же - вiд Мерчику --просто до яру
Там пiшки, приблизно, километра два
Аж там не впади у яку-небудь яму.
Нiчого не видно- по пояс трава...

Цi сказки померли, ранише, ниж баби
Розсiяли зуби, а ти, дiду - спився
Не байки збираю я в ваший багнюці
Шукаю себе –бо я сам загубився.
И коли знов прийшла семиклята туга
Я згадав те,що людям знати не слiд
Ця балка (якби ти знав, старий пьянчуга)
Може, дасть мени спокiй, а може весь свiт.


Що донька та її божевильна мати!
У цю балку в це время, з сусiдних лiсiв
Приходять самотнi вовки - вмирати.