Handtasche

Данаил Петров Досев
вси в сумик моль
ица не курины...
нато м свете паролей нет
кроме слов губ запрет
на свете нет ничто и что
кроме любовь и смерть
а етих слов в словарей нет
или читал бес толк
или полкнику кт оборвал
или в другой планнет
а ради что погиб святой
тут валинтэйн скажи
чтобы жыла дочь тюрмщика
вкуряв в своею тень
ну а что ето слово куряв
се непароль мильерьд
ето когда каблучками
ждеш кистью де киррикоо...
синяя тень солнце льет пласм
решетку не обойдеш...

плечики изчогуна тон кие
будьтопомост идеш

СТУДЕНТКА ВТОРИ КУРС
свободен стон
но що ли ми е мен такова нужно
нима е пак таз вечер теменужна
под нагона балтон от кострома
архангелски синдром
девойче втори
със устни сочни обли кат че ли
но попрището жизнено прекрачил
къде се вреш ти о мон ами

девойка втори...не-студентка трети
да да студентка трети дай при мен
през кръста да я хвана изрисуван
през вятъра от-марк шагал

и спомнам си-мария от десети
и петко ненков салчев но не той
ми каза с стан изопнат вземи семки
от стегнатия при ребрата джоб
марийче о останах с две три семки
и трепетът при твойте ребърца
под тях е хълбокът горещ и тънък
къде те тук докоснах при това
вземи си семки...стисни цяла шепа...
но как юмрук оттам измъкна а мадам
мадмоазел...а петко салчев гледа
в джоба пришит кой бръкнал изчервен
през междучасието преди час на класния
сега е зъ бо ле кар каа
а той е зам министър срещам го
в градинката със климент-как си-мърдам ти-
-спазвам указания

и четох в старий брой на мобил тел
една коза опасла храст кафеен
но този храст в бразилия прихванат
ни дава тонове век век след век...
това на кораб
храстът бил откраднат
от райхсградината на людовик капет

девойка трети...о...не се полага
тук на вергили вдишал сяра таз
имах съученик трепеше котки
и викаха му хитлера взавчас

а интернет твърди това изданье
бил свръхсекрет проеукт на пентагон
с паролите и с всички други тайни
но ето днес прониквам без поклон

по панталон---и попреще превършил
тревата бръсна с колене те мокри са
девойче втори...ти-момиче трети-
ще стигна 50 и ще забравя теб
а е във австрия студентка дъщерята
да не изкрейзиш-ето слаб момент
но меркантилни ти не слагай на теглилка-ще я пробият
с шило от език

и като видеш дама с раменца
тъй прави сякащ парапет на мост
кобилица и дай и шал триъгълен
и нека във мъглата оттърчи..
и ти отава

но какво

и долу партията казвам пак
макар такваз държава да е имало
ехее откоги негде при ирак