Шевченку...

Владимир Лысяк
Поет великий України,
Створив не мало ти віршів,
Звеличив ти ім’я країни,
Її найдужче ти любив!
Та не судилося, Кобзарю,
Тобі померти у теплі
У стінах рідної хатини
На рідній побудованій землі!
Та все ж діждався ти години,
Коли нащадок заповіт твій пригадав
І ось лежиш тепер ти в вольній Україні
Під схилами Дніпра, як ти бажав!