Сон iv. б й

Василь Роман
Tomorrow already is coming

And it is our prison.

You are my dear Clio,

I am your pharaon…


Наступало вже завтра

Й забирало в полон…

Ти моя Клеопатра,

А я твій фараон…


Пірамідою слова

Я в тобі проросту…

Тільки ти будь готова

Боронити мету…


Боронити всі цілі,

Всі гріхи і вину…

Я ж на тілі, як в Нілі,

Потопаю, тону…


Готувавсь я до бою -

Вірний меч нагострив…

До нічного двобою

Я не їв і не пив…


Готувавсь я ретельно -

Докажу я тобі…

Бій наш буде смертельний,

Говорив я собі…


…Ще наш бій не почався –

Білий прапор піднявсь…

Ось чого я боявся,

Ось чого не чекав…


Ти капітулювала

І без бою здалась…

«Не сьогодні,- сказала,-

я з рахунку збилАсь…»


Я рятуюсь від Нілу,

І не буду на дні…

Ти ж тому відступила

Бо критичні вже дні…


Ти моя Клеопатра

А я твій фараон…

Червоніє ще ватра,

Наближається сон…


You are my dear Clio,

I am your pharaon…

Fire continue reddish

and dreams please came on…


Жовтень, 2006, Україна