Мiй тост

Дмитрий Швидкий
____Щоб не знати переляку
____поодинцi й хором -
____пийте, люди, горiляку!
____Забувайте сором!
_______________(мiй тост)

Надуманi тости з єдиною метою,
щоб з розуму звести, призвiвши до запою.
Вас будуть напувати пiд тости безневиннi,
щоб добре прикувать до винних магазинiв.
Щоб потiм не могли ви без алкоголю жити
й казали - жить щасливо: це вдоволь їсти й пити!
Ви будете нести життям ось цю заразу
i язиком плести дурнi тости щоразу.
Зароблене потАми вiднесете ви тим,
хто нас завжди топтали копитом золотим.
Угробете здоров`я. Бо i заздравний тост
нi разу ще й нiколи не уберiг когось.
Ви проп`єте всi сили й не вернете таких,
якими надiлили в дитинствi вас батьки.
Пiд безневиннi тОсти усi ви зiп`єтесь
малопомiтно, просто i тут ось, а не десь.
Коли не вiд горiлки вiдкинете кiнцi,-
вам плентатись довiку з рецептами в руцi.
Пiд стогiн, "охи", "хеки" (коли усе болить),
зароблене в аптеки ви будете носить.
А там на вас чекали вiд болячок спасать,
щоб розпочинали аптеки годувать.
Прив`яже до аптеки та сама чорна рать,
Що у часи далекi привчила випивать.
 * * *
Сумне моє пророцтво й жахливе разом з тим,-
в життi ж на кожнiм кроцi стрiчаемося з ним.
Чому таку ось тему обрав я з iнших тем?
Бо жити "по цiй схемi" привчаємо дiтей.
I жаль стискає груди за негаразди тi.
...Себе бездумно губим, а кормимо жидiв.

4.10.98р