За батька син i не повинен

Дмитрий Швидкий
ПОТАПЕНКО
Ользi Михайлiвнi

За батька син i не повинен
вiдповiдальностi нести.
Це розумiючiй людинi
не дуже важко довести.
...Коли весною посадили
ви iз любов`ю деревце,
а згодом - хату пiдпалили -
зрубати дерево за це?
Не бачу логiки нi трохи,
якщо хтось зробить саме так.
I не скажу, що вiн жорстокий,
а просто-напросто: дивак...
Коли ж ви дерево садили,
та забували доглядать -
водою вчасно не полили,
не спромоглися пiдживлять,
чи просто не огородили,
аби не трапитись бiдi...
Не дорiкайте деревину,
що не даватеме плодiв.
Вина того, хто посадив
була i е, i вично буде.
А чи то - дерево, чи - син -
не дуже i важливо людям...

11.02.99р