Ще козаками

Дмитрий Швидкий
Ще козаками
предки роками
люду твердили всьому:
землю - Народу,
чесним - Свободу,
злодiям - темну тюрму!

В тому i воля,
що е свое поле,
з нього збереш урожай
i, як захочеш,
так з ним клопочеш,-
iншим лиш не заважай.

Як подивиться,-
так i годиться
в будь-якi жити часи,
щоб i онуки
без бiд та муки
в щастi людському росли.

Що ще нам треба?
Землю i небо,
друзiв, родину, сi`мю...
I довго жити
без паразитiв
у благодатнiм краю.

Не забувати
батька та матiр,
дiда та прадiдiв,- тих,
що своi долi
за нашу волю
не пожалiли сплатить.

Нелюдів бити
і не жаліти,
бо не жаліють вони
батька і сина,
матір, дружину
в лютих горнилах війни.

Все треба знати
i здобувати
в працi здоров`я та мир.
В тому i щастя,
щоб залишаться
серед людей нам Людьми.

3.02.05р