Якщо ти зла не натворив

Дмитрий Швидкий
Скороходу
Вiталiю Васильовичу

Якщо ти зла не натворив,
то це не означае,
що на землi добро робив,
шоб вона стала раем.
Ти просто був вiд справжнiх справ
на сiм замкiв закритий.
Життя свое проiв, проспав,
потратив на молитви.
I хоч горiлки не пив
так, як колишнi друзi,
але ж оправдував рабiв
i просто боягузiв.
Ой, мало в тому доброти,
що душi покалiченi,
а твоi сестри i брати
по-людськи не освiченi.
Рабами в свiт вони прийшли,
в злиднях рабами виросли...
Шукали щастя - не знайшли...
вперед ногами винесли...
Приходу другого Христа
нiхто не дочекаеться!
Але ця Iстина проста
кимось вiд вас ховаеться.
Молись i далi, як колись
молились темнi люди...
До свiтла знань щоб дотягтись
в тебе часу не буде.
А неосвiченим добра
багато не наробиш.
Вже б усвiдомити пора,
що здуру тiльки шкодиш!

15.02.05р