Наук неточних не бувае

Дмитрий Швидкий
ЛИТВИНЕНКУ
Миколi Iвановичу

Наук неточних не бувае.
Науки точнi всi,
що Правду людям вiдкривають
у величi й красi.
Але й убога Правда,
це - Правда, не брехня!
З нею не безпораднi
Наука i Знання.
Все впишеться в Закони,
коли вони такi,
що не вдалось нiкому
зламать впродовж вiкiв.
А все друге - бездарне,
де вивiтрена суть,-
назвiть "гуманiтарне",
або ще як-небудь...
А для синiв та внукiв
побережiть слова -
"неточноi науки"
в природi не бува.
Якщо ж вона не точна,
тодi назвiть, будь ласка,
не головоморочно,
а просто - мила казка.

23.09.98р